ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Άλογα πηδούν στις φλόγες - Αναβίωσε το αμφιλεγόμενο έθιμο για τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου

Eντυπωσιακές εικόνες από το φεστιβάλ στην Ισπανία
Eντυπωσιακές εικόνες από το φεστιβάλ στην Ισπανία
ΑΡ

Ισπανία: Στην πόλη Σαν Μπαρτολομέ ντε Πινάρες την παραμονή της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, οι κάτοικοι τηρούν μία παράδοση ετών και δίνουν ζωή στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ «Λας Λουμινάριας»

Το έθιμο, που έχει τις ρίζες του εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης της πόλης και του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των ζώων.

Σύμφωνα με αυτό, οι ντόπιοι ανάβουν φωτιές και άλογα περνούν πάνω από αυτές. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται πως εξαγνίζονται και προστατεύουν την υγεία τους για όλη τη χρονιά.

Το φεστιβάλ έχει προκαλέσει ωστόσο αντιδράσεις σε πολιτικούς αλλά και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που υποστηρίζουν οτι με το έθιμο κακοποιούνται τα άλογα.

Η δήμαρχος της πόλης Ματία Μαρτίν Γκόμες υπεραμύνεται της παράδοσης, λέγοντας: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα ζώα δεν υποφέρουν καθόλου». Μάλιστα, τονίζει πως υπάρχουν δύο κτηνίατροι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι οποίοι κάθε χρόνο υπογράφουν αναφορές πως δεν συμβαίνει τίποτα κατά των ζώων.

spain7.jpg
Προετοιμασία για το φεστιβάλΑΡ