ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική κρίση Γαλλίας - Ρωσίας για τον θάνατο δύο Γάλλων εργαζομένων από ρωσικό πλήγμα

O Eμανουέλ Μακρόν
O Eμανουέλ Μακρόν
ΑΡ

Η Γαλλία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας για εξηγήσεις, δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή, μετά τον θάνατο δύο Γάλλων εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις από πλήγμα ρωσικού drone

Η Γαλλία θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας τη Δευτέρα, δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή, μετά τον θάνατο δύο Γάλλων εθελοντών σε ανθρωπιστικές οργανώσεις μετά από ρωσικό χτύπημα στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα και γι'αυτό που αποκάλεσε το Παρίσι έξαρση της ρωσικής παραπληροφόρησης Γαλλία.

Δύο Γάλλοι εθελοντές σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρωσικό drone στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας την 1η Φεβρουαρίου σε μια πράξη «βαρβαρότητας» όπως την αποκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ.

«Η Γαλλία θα επαναλάβει την καταδίκη της για τα ρωσικά χτυπήματα», είπε η διπλωματική πηγή. «Θα καταγγείλει επίσης μια έξαρση της παραπληροφόρησης που στοχεύει τη Γαλλία», πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Χ χαρακτήρισε «δειλή και απαράδεκτη ενέργεια» τον θάνατο των Γάλλων εργαζόμενων σε ανθρωπιστική οργάνωση στην Ουκρανία από πλήγμα ρωσικού drone και εξέφρασε τη στήριξή του προς όλους τους εθελοντές που έχουν ταχθεί στη βοήθεια άλλων χωρών.

«Οι σκέψεις μου είναι στους οικείους τους και στους τραυματισμένους συναδέλφους τους. Είμαι αλληλέγγυος προς όλους τους εθελοντές που έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τους πληθυσμούς», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στο X.