ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι «μπελάδες» για τη Boeing, διαπιστώθηκε κατασκευαστικό λάθος σε 50 αεροπλάνα 737 Max

Νέοι «μπελάδες» για τη Boeing, διαπιστώθηκε κατασκευαστικό λάθος σε 50 αεροπλάνα 737 Max
AP.

Τα 737 Max της Boeing έχουν τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, μετά το περιστατικό στις 06/01.

Τα 737 Max της Boeing έχουν τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, έπειτα από περιστατικό την 6η Ιανουαρίου, όπου ένα τμήμα της ατράκτου αεροσκάφους σε πτήση της Alaska Airlines έφυγε, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Από το συμβάν, ευτυχώς κανένας επιβάτης δεν τραυματίσθηκε.

Ύστερα από νέες έρευνες, εντοπίσθηκαν κατασκευαστικά λάθη σε αεροπλάνα της Boeing, όσο αυτά βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της παραγωγής. Συγκεκριμένα, υπάλληλος της Spirit AeroSystems, η οποία δημιουργεί την άτρακτο των αεροπλάνων για τα αεροσκάφη, ειδοποίησε τον προϊστάμενό του για κάποιες τρύπες που δεν είχαν ανοιχθεί με ακρίβεια.

Τα αεροσκάφη δεν είχαν ακόμη παραδοθεί και η ανακάλυψη του κατασκευαστικού προβλήματος ίσως προκαλέσει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της παραγωγής τους, σύμφωνα με το Business Insider.

«Αυτός είναι ο μόνος δρόμος δεδομένης της δέσμευσης όλων μας να παραδίδουμε τέλεια αεροπλάνα κάθε φορά», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Σταν Στιλ, σε χθεσινό (04/02) υπόμνημα προς το προσωπικό.

Σχετικές ειδήσεις