ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στον οίκο των Βουρβόνων: «Έπεσαν» υπογραφές στο διαζύγιο Φελίπε-Λετίθια; Οργιάζουν οι φήμες

Σύννεφα στο γάμο του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε και της Λετίθια
Σύννεφα στο γάμο του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε και της Λετίθια
ΑΡ

Φήμες οτι ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας και η Λετίθια ζουν χωριστές ζωές, μετά την αποκάλυψη ότι η βασίλισσα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. O ισπανικός Τύπος γράφει ότι έχει ήδη υπογραφεί το διαζύγιο

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η Λετίθια ζουν πλέον χωριστές ζωές, μετά την αποκάλυψη οτι η σύζυγος του μονάρχη είχε εξωσυζυγική σχέση. Όταν έσκασε η «βόμβα» για την φερόμενη απιστία, ο 56χρονος βασιλιάς Φίλιππος φέρεται να έδωσε στη Λετίθια τα χαρτιά διαζυγίου για να τα υπογράψει με αναλυτικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά την επιμέλεια των παιδιών τους, γράφει ο Τύπος.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη τον ισπανικό Τύπο, η 51χρονη Λετίθια αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στο σχετικό έγγραφο. Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, κυκλοφόρησε η είδηση οτι η Λετίθια είχε παράλληλη σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της, Τζέιμι ντελ Μπούργο, σύζυγο της μικρότερης αδερφής της.

Ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας ήταν αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις και μοιράστηκε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως απόδειξη της σχέσης του, στο βιβλίο με τον τίτλο: «Η Λετίθια και εγώ» ανοίγοντας τα χαρτιά του στον δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ για την σχέση του με την βασίλισσα.

Ο ντελ Μπούργο ήταν παντρεμένος την αδερφή της βασίλισσας από το 2012 έως το 2014. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τη Λετίθια πριν, αλλά και μετά τον γάμο του βασιλικού ζεύγους αλλά και οτι έχει κρατήσει «φωτογραφίες, βίντεο, κινητά τηλέφωνα» και μηνύματα ως αποδεικτικά στοιχεία, αναφέροντας ότι ο έρωτάς τους κρατάει χρόνια.

Τα ισπανικά Μέσα γράφουν ότι η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φίλιππος έχουν υπογράψει χαρτιά διαζυγίου κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στον γάμο τους. Τα έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνίες Θαρθουέλα» και, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Nacional de Cataluña», η Λετίσια λέγεται αναγκάστηκε να τα υπογράψει.

Οι σύμβουλοι της βασιλικής οικογένειας άλλαξαν στη συνέχεια την αρχική αίτηση διαζυγίου και έβαλαν τη Λετίθια να την υπογράψει στο ομώνυμο παλάτι «Θαρθουέλα» κοντά στη Μαδρίτη, την επίσημη κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με τη αίτηση, οι δύο κόρες της, η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ και η 16χρονη πριγκίπισσα Σοφία, θα παραμείνουν στο παλάτι με τον Φίλιππο. Αυτό σημαίνει ότι καλείται να παραχωρήσει στον Βασιλιά την αποκλειστική επιμέλεια των κοριτσιών τους.

Η ειδικός της βασιλικής οικογένειας Πιλάρ Έιρε υποστήριξε στο καταλανικό δίκτυο «TV3» ότι ο γάμος του Φελίπε και της Λετίθια συντηρείται απλώς για τα... μάτια του κόσμου και οτι το βασιλικό ζευγάρι περνάει τη χειρότερη συζυγική κρίση από το 2013. Εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι λέγεται ότι αποφάσισε να αναβάλει το διαζύγιο μέχρι την ενηλικίωσή των παιδιών τους. Αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο του 2025, όταν η Σοφία θα γίνει 18 ετών.

Αυτήν τη στιγμή, ο Φίλιππος και η Λετίθια ακολουθούν χωριστές ζωές, διατηρώντας μόνο τις δημόσιες εμφανίσεις τους, σύμφωνα πάντα με την ειδικό επί των βασιλικών θεμάτων. Στο τέλος όμως η βασιλική οικογένεια της Ισπανία θα ανακοινώσει τον χωρισμό, όπως προσθέτει.

Ο πρώην εραστής της Λετίθια είχε ανεβάσει μάλιστα στο Twitter μια φωτογραφία της τότε εγκύου Λετίθια, ως «απόδειξη» της σχέσης τους. Στη selfie η Λετίθια φοράει μια μαύρη πασμίνα, η οποία, όπως ισχυρίζεται ο Χάιμε, του ανήκε, ενώ προσθέτει και ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι του έστειλε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπώ. Δική σου».