ΚΟΣΜΟΣ

Το «ευχαριστώ» της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Το «ευχαριστώ» της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και η κατάθεση ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα

Μέσω ανάρτησης στα social media, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έστειλε το δικό του ευχαριστώ στην Ελλάδα έπειτα από την υποστήριξη και τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει η χώρα μας μετά την εισβολή της Ρωσίας και την έναρξη του πολέμου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανάρτηση: «Ευχαριστώ Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε χώρα, ηγέτη και πρόσωπο που στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Θα νικήσουμε».

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δίνεται έμφαση στα ΤΟΜΠ τύπου BMP-1 και στα πυρομαχικά που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση Ουκρανών πληρωμάτων από Έλληνες πιλότους, για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που θα προμηθευτούν τους επόμενους μήνες οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις, με καταληκτικό μήνυμα «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».