ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ινδία: 7 άνδρες βίασαν Βραζιλιάνα τουρίστρια και ξυλοκόπησαν τον σύζυγό της

Φρίκη στην Ινδία βίωσε ένα ζευγάρι τουριστών
Φρίκη στην Ινδία βίωσε ένα ζευγάρι τουριστών
ΑΡ

Οργή για τον ομαδικό βιασμό μίας Βραζιλιάνας τουρίστριας στην Ινδία

Ο ομαδικός βιασμός μίας τουρίστριας στην πολιτεία Τζαρχάντ της ανατολικής Ινδίας έχει προκαλέσει οργή στη χώρα. Η 28χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία και ο σύζυγός της, που βρίσκονταν σε περιοδεία με μοτοσικλέτα, είχαν σταματήσει για τη νύχτα στην περιοχή Ντούμκι όταν έγινε η φερόμενη επίθεση.

Η αστυνομία αναφέρει ότι έχει συλλάβει τέσσερις άνδρες και αναζητά άλλους τρεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται και για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου της γυναίκας. Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ασίας με μοτοσικλέτα πριν φτάσει στην Ινδία πριν από λίγους μήνες.

Το Σαββατοκύριακο, η γυναίκα δημοσίευσε ένα βίντεο στη σελίδα της στο Instagram που έχει 234.000 ακόλουθους. «Επτά άντρες με βίασαν. Μας χτύπησαν και μας λήστεψαν, αν και δεν πήραν πολλά πράγματα επειδή αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν», είπε στα ισπανικά, προσθέτοντας ότι οι άνδρες τους χτύπησαν και απείλησαν να τους σκοτώσουν.

Σε ξεχωριστό βίντεο, ο σύζυγός της που είναι Ισπανός, είπε: «Το στόμα μου έχει καταστραφεί, αλλά η σύντροφός μου είναι χειρότερα από μένα. Με χτύπησαν με το κράνος πολλές φορές, με μια πέτρα στο κεφάλι. Ευτυχώς που φορούσε το σακάκι και αυτό σταμάτησε λίγο τα χτυπήματα». Τα βίντεο έχουν πλέον κατέβει από τη σελίδα τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ντούμκα, Πίταμπερ Σινγκ Χερβάρ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το ζεύγος σταμάτησε ένα περιπολικό το οποίο τους μετέφερε σε τοπικό κέντρο υγείας για θεραπεία. «Μιλούσαν σε ένα μείγμα αγγλικών και ισπανικών, οπότε η ομάδα περιπολίας δεν μπορούσε να τους καταλάβει αρχικά. Αλλά φάνηκαν εμφανώς τραυματισμένοι, έτσι μεταφέρθηκαν για θεραπεία», είπε, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι κατήγγειλε στη συνέχεια τον βιασμό.

Η πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ινδία είπε στο BBC ότι η γυναίκα -η οποία έχει διπλή υπηκοότητα Βραζιλίας-Ισπανίας και ο σύζυγός της «έπεσαν θύματα σοβαρής εγκληματικής επίθεσης». Η πρεσβεία είπε ότι επικοινώνησε με τη γυναίκα και τις τοπικές αρχές καθώς και με την ισπανική πρεσβεία, καθώς το ζευγάρι είχε χρησιμοποιήσει ισπανικά διαβατήρια για να εισέλθει στην Ινδία.

«Η ισπανική πρεσβεία είπε ότι είχε προσφέρει όλη τη διαθέσιμη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής περίθαλψης, αλλά ότι τα θύματα είχαν αρνηθεί την προσφορά καθώς δέχονται ήδη φροντίδες από τις ινδικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η πρεσβεία της Βραζιλίας, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει. να «παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις».

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών παντού στον κόσμο», ανήρτησε η ισπανική πρεσβεία στην Ινδία στο X (πρώην Twitter) την Κυριακή.

Οι συζητήσεις για τον βιασμό και τη σεξουαλική βία έγιναν πιο εμφανείς στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας σε λεωφορείο στο Δελχί το 2012 που οδήγησε σε τεράστιες διαμαρτυρίες και αλλαγές στη νομοθεσία της χώρας. Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες βιασμοί αναφέρονται κάθε χρόνο και ακτιβιστές λένε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αρκετές γυναίκες μοιράστηκαν τις ιστορίες τρόμου που βίωσαν ενώ ταξίδευαν στην Ινδία. Η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τις Γυναίκες της Ινδίας, Rekha Sharma, πυροδότησε επίσης κριτική όταν απάντησε σε μια δημοσίευση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου. Έγραψε ότι ενώ η Ινδία ήταν ένα από τα αγαπημένα του μέρη, «το επίπεδο της σεξουαλικής επιθετικότητας» που είδε όσο ζούσε στην χώρα ήταν δυσανάλογο σε σχέση με οποιοδήποτε μέρος έχει πάει ποτέ Έδωσε επίσης μερικά παραδείγματα σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετώπισαν γυναίκες που γνώριζε.

«Έχετε αναφέρει ποτέ κάποιο περιστατικό στην αστυνομία;» έγραψε η Sharma. «Αν όχι, τότε είσαι εντελώς ανεύθυνο άτομο. Το να γράφεις μόνο στα social media και να δυσφημίζεις ολόκληρη τη χώρα δεν είναι καλή επιλογή» Η απάντηση οδήγησε σε μια έκρηξη κριτικής από τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Αρκετοί άνθρωποι έχουν επίσης αφήσει σχόλια κάτω από τα βίντεο του ζευγαριού στο Instagram και στο YouTube, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά τους.