ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε σωματικό ευνουχισμό και 50 χρόνια φυλάκιση

ΗΠΑ: Παιδόφιλος καταδικάστηκε σε σωματικό ευνουχισμό και 50 χρόνια φυλάκιση

Είναι ο πρώτος φυσικός ευνουχισμός που διατάσσεται

Ένας άνδρας από τη Λουιζιάνα διατάχθηκε να ευνουχιστεί σωματικά για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού.

Επίσης καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για τον βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Σκοτ Περιλού.

Στις 17 Απριλίου, ο 54χρονος Γκλεν Σάλιβαν από το Σπρίνγκφιλντ, δήλωσε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βιασμού δευτέρου βαθμού. Προ ημερών, ο δικαστής Ουίλιαμ Ντάικς καταδίκασε τον Σάλιβαν σε 50 χρόνια φυλάκισης και του επέβαλε να υποβληθεί σε σωματικό ευνουχισμό, κάτι που αποτελούσε μέρος της συμφωνίας του με τους εισαγγελείς, ανέφερε ο Περιλού στην ανακοίνωσή του.

«Θέλω να πω ότι έχω διατάξει τον χημικό ευνουχισμό τριών ανθρώπων, αλλά, απ' όσο γνωρίζω, αυτός είναι ο πρώτος φυσικός ευνουχισμός που διατάσσεται», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Μπράντ Κάσκιο ο οποίος άσκησε την ποινική δίωξη στην υπόθεση, αναφέρει το WBRZ. «Θεώρησα ότι αυτή η υπόθεση ήταν αρκετά ισχυρή και δικαιολογούσε μια τέτοια ενέργεια», ανέφερε στη δήλωσή του.

«Τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων είναι τα πιο κακόβουλα εγκλήματα που διώκουμε. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω κάθε εργαλείο που ο νομοθέτης είναι πρόθυμος να μας δώσει, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού-φυσικού ευνουχισμού, για να αναζητήσω δικαιοσύνη για τα παιδιά στην κοινότητά μας», συμπλήρωσε