ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος από την επίθεση με σπαθί σε σταθμό του μετρό

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος από την επίθεση με σπαθί σε σταθμό του μετρό
Σοκ από την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Τραγική κατάληξη για ένα 13χρονο παιδί που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο.

Ένα παιδί 13 ετών έχασε τη η ζωή του, έπειτα από την επίθεση με σπαθί που πραγματοποιήσε ένας 36χρονος το πρωί της Τρίτης, σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο.

Ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε στο πλήθος και να τραυμάτισε πέντε ανθρώπους. Μεταξύ τους, βρισκόταν ένα 13χρονο αγοράκι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε νεότερη ενημέρωσή της η αστυνομία.

Επιπλέον, δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα και θα χρειαστεί να χειρουργηθούν, χωρίς ωστόσο να απειλείται άμεσα η ζωή τους.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση, καθώς εθεάθη να περιφέρεται στους δρόμους του Hainault με ένα σπαθί, ενώ από τις αναφορές της αστυνομίας, η επίθεση «δεν ήταν στοχευμένη».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία γνωστοποίησε πως «η αστυνομία βρίσκεται σε επεισόδιο στην περιοχή Hainault. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των αστυνομικών, ένας άνδρας συνελήφθη» ήταν το μήνυμα των Αρχών, συστήνοντας επαγρύπνηση στους πολίτες.

Ο αναπληρωτής βοηθός επίτροπος Ade Adelekan δημοσίευσε επίσης μια δήλωση, ενημερώνοντας το κοινό: «Αυτό πρέπει να ήταν ένα τρομακτικό περιστατικό για τους ενδιαφερόμενους. Ξέρω ότι η ευρύτερη κοινότητα θα νιώσει σοκ και ανησυχία. Οι άνθρωποι θα θέλουν να μάθουν τι έχει συμβεί και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό».

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει συνεχής απειλή για την ευρύτερη κοινότητα. Δεν αναζητούμε περισσότερους υπόπτους. Αυτό το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία»