Charlie Hebdo: «Yπάρχει Θεός, μας απαλλάσσει από τους μουλάδες» - Το σχόλιο για τον θάνατο Ραΐσι

Με μία γελοιογραφία που δείχνει το «χέρι του Θεού» να καταστρέφει το μοιραίο ελικοπτέρο του Εμπραχίμ Ραΐσι σχολίασε το γνωστό σατιρικό περιοδικό της Γαλλίας Charlie Hebdo τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί
Charlie Hebdo: «Yπάρχει Θεός, μας απαλλάσσει από τους μουλάδες» - Το σχόλιο για τον θάνατο Ραΐσι
1'

Με μια γελοιογραφία που δείχνει το χέρι του Θεού να τρυπάει με το δάχτυλο το πιλοτήριο και το σώμα του Εμπραχίμ Ραϊσί να προεξέχει από το κατεστραμμένο ελικόπτερο σχολιάζει τον θάνατο του Ιρανού ηγέτη το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

«Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει στο εξώφυλλο του νέου τεύχους που θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Στα social media το εξώφυλλο έγινε αμέσως viral.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που το Charlie Hebdo στηλιτεύει το Ιράν. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2022, οργάνωσε έναν διαγωνισμό καρικατούρας του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν. Η γαλλική κυβέρνηση καταδίκασε τον διαγωνισμό και είπε ότι δεν δέχεται «προσβολές κατά των ισλαμικών, θρησκευτικών και εθνικών αξιών της».

Σε απάντηση στον διαγωνισμό, το ιρανικό καθεστώς έκλεισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών, καταγγέλλοντας τη «σιωπή» της γαλλικής κυβέρνησης για το θέμα. Στις 7 Ιανουαρίου του 2015 σημειωτέον ομάδα ενόπλων Ισλαμιστών επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί και επτά τραυματίες.

Το Charlie Hebdo, που ιδρύθηκε το 1992 από τον σκιτσογράφο Stéphanne Charbonnier , πιο γνωστό ως Charb, χαρακτηριζόταν πάντα για το μαύρο χιούμορ και το επικριτικό του πνεύμα του για κάθε είδους θρησκείες και ιδεολογίες. Αντιμετώπισε μηνύσεις και διαμαρτυρίες, καθώς και κατηγορίες για «βλασφημία» και στοχοποιήθηκε απο κάθε λογής φανατικούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή