Ο νέος Πάπας παρακολούθησε το «Κονκλάβιο» πριν από το ραντεβού του με την ιστορία
Η είδηση για την εκλογή του Ρόμπερτ Πρεβόστ στο τιμόνι της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αποτέλεσε έκπληξη για τους Καθολικούς στο Σικάγο, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, Τζον. «Δεν είχα ούτε μια στιγμή να το σκεφτώ. Αλλά είναι εντελώς εξωπραγματικό, εντελώς σουρεαλιστικό, και είναι κάτι τεράστιο, τεράστιο που πρέπει να δεχτεί κανείς, αλλά είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι» δήλωσε ο αδερφός του Πάπα Λέοντος ΙΔ στο NBC Chicago.
Όπως είπε, μίλησε στον αδελφό του λίγο πριν από το κονκλάβιο, με τους δύο τους να παίζουν συχνά μαζί παιχνίδια όπως το Wordle και το Words with Friends. «Είναι κάτι για να τον κρατάει μακριά από τη ζωή στον πραγματικό κόσμο», είπε.
Ο Πρέβοστ είπε επίσης ότι τον ρώτησε αν είχε παρακολουθήσει την ταινία «Κονκλάβιο» πριν από την έναρξη του παπικού κονκλαβίου, ώστε να "ξέρει πώς να συμπεριφερθεί", και ο Πάπας Λέων ΙΔ είπε ότι το είχε κάνει. «Άρα ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, επειδή ήθελα να τον κάνω να γελάσει, να γελάσει με κάτι, γιατί τώρα ανέλαβε μια τεράστια ευθύνη», είπε ο Πρέβοστ.
Ο Πρεβόστ είπε ότι είχε μια «μικρή αίσθηση» ότι ο αδελφός του θα γινόταν ο πρώτος Αμερικανός Πάπας, ο ίδιος ωστόσο, είχε αμφιβολίες και μάλλον δεν το περίμενε. «Δεν το πίστευε. Εγώ κάπως έτσι το πίστευα, επειδή από όσα διάβαζα και άκουγα υπήρχαν τρεις εξαιρετικοί υποψήφιοι που βρίσκονταν στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Καρδινάλιος από τις Φιλιππίνες, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο αδερφός μου», είπε.
Ο Πρέβοστ μίλησε επίσης για το οικογενειακό τους υπόβαθρο, καθώς ο νέος Ποντίφικας και οι δύο αδερφοί του μεγάλωσαν στα νότια προάστια του Σικάγο. «Όλοι μεγαλώσαμε στο Ντόλτον. Νομίζω ότι ζήσαμε φυσιολογικά παιδικά χρόνια», είπε ο Πρέβοστ.
O αδερφός του νέου Πάπα, Τζον Πρεβόστ
ΑΡΟ Πάπας Λέων άρχισε να παρεκκλίνει από την πορεία μιας φυσιολογικής παιδικής ηλικίας, όταν εντάχθηκε στο τάγμα των Αυγουστινιανών. «Πήγε αμέσως μετά το σεμινάριο του γυμνασίου, και στη συνέχεια στο Αυγουστινιανό Κολλέγιο στη Βιλανόβα και στη συνέχεια σπούδασε θεολογία. Έτσι δεν ερχόταν πολύ στο σπίτι, εκτός από τις καλοκαιρινές διακοπές», είπε ο Πρέβοστ.
Ο νεότερος από τους τρεις αδελφούς, ο Πάπας Λέων ήταν συχνά αυτός που έδινε συμβουλές στους αδελφούς του παρά την ηλικία του. «Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, έμας όμως μας δίνει συμβουλές», είπε ο Πρεβόστ. Η μοναδική συμβουλή που έδωσε ο ίδιος στον μελλοντικό Πάπα, ειναι να παραμείνει ο εαυτός του «γιατί μόνο τότε τα καταφέρνει», είπε.
Είπε τέλος ότι οι γονείς τους θα ήταν περήφανοι για τον νεοεκλεγέντα Πάπα, οι οποίοι δυστυχώς δεν έζησαν πολύ την πορεία του από ιερέας σε επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. «Νομίζω ότι θα έμεναν άφωνοι. Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά περήφανοι», είπε ο Πρέβοστ. «Τον είδαν μόνο ως ιερέα. Δεν είδαν ποτέ τον επίσκοπο, δεν είδαν ποτέ τον καρδινάλιο, αλλά τον επισκέφτηκαν στις ιεραποστολές στο Περού».
Ο Τζον Πρεβόστ είχε μία μακρά καριέρα στην εκπαίδευση, πρώτα ως καθηγητής στο Καθολικό Λύκειο Visitation πριν γίνει διευθυντής σε τοπικά καθολικά λύκεια.