Αυστρία: Αυτός είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο σχολείο του Γκρατς
Αυτός είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο σχολείο του Γκρατς
Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, Άρτουρ Α., στο σχολείο του Γκρατς στην Αυστρία, ταυτοποιήθηκε δημοσιώς για πρώτη φορά. Μια φωτογραφία του 21χρονου δείχνει τον ίδιο να ποζάρει με τη γάτα του. Η φωτογραφία του άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, την ίδια στιγμή που η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και μια «μη λειτουργική» βόμβα στο σπίτι του δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε σε μια από τις τουαλέτες του σχολείου μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kronen Zeitung, στο σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στο σπίτι του 21χρονου, ο ίδιος γράφει ότι αισθανόταν εκφοβισμό. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η αστυνομία είχε από νωρίς επικεντρωθεί στην συγκεκριμένη υπόθεση κινήτρου.
Αυτός είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο σχολείο του Γκρατς
Express.co.ukΤο δημοσίευμα επισημαίνει επίσης, ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 21χρονος μπορεί να ένιωθε εκφοβισμό στο σχολείο κατά την παλαιότερη δική του σχολική περίοδο και μπορεί να ενήργησε είτε από εκδίκηση είτε από απογοήτευση», ενώ βρέθηκε στο σπίτι, εκτός από το σημείωμα αυτοκτονίας, και ένα βίντεο στο οποίο ο δράστης αποχαιρετά τους γονείς του.
Τα αυστριακά ΜΜΕ μεταδίδουν επίσης ότι τα όπλα της δολοφονικής επίθεσης, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 10 άνθρωποι, αγοράστηκαν νομίμως πριν από λίγες ημέρες, γεγονός το οποίο θεωρείται ότι συνηγορεί στην υπόθεση ότι το έγκλημα σχεδιάστηκε προσεκτικά. Υπό διερεύνηση είναι ακόμη εάν οι δύο σχολικές αίθουσες στις οποίες εισέβαλε επιλέχθηκαν τυχαία ή σκόπιμα.
Το σχολείο θα παραμείνει αυτή την εβδομάδα κλειστό και μαθητές και γονείς μπορούν όλη την ημέρα να καταφεύγουν για ψυχολογική υποστήριξη στις ειδικές μονάδες που έχουν εγκατασταθεί σε παρακείμενο στάδιο. Από την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα αναμένεται να επαναληφθούν, παρουσία ψυχολόγου στις σχολικές αίθουσες.