Ο

Μακρόν: Επιστρέφει ο Λεκορνού μέχρι την Τετάρτη για να λύσει την πολιτική κρίση

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά από τον Σεμπαστιάν Λεκορρνού να διεξάγει «τελικές διαπραγματεύσεις μέχρι το βράδυ της Τετάρτης» σχετικά με μια «πλατφόρμα δράσης», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων

cΑΡΧΕΙΟ - Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu, αριστερά, υποδέχεται τον πρόεδρο Emmanuel Macron στην 55η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού στο αεροδρόμιο Le Bourget κοντά στο Παρίσι, 20 Ιουνίου 2025. 

Reuters Pool via AP
1'

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη Δευτέρα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σεμπάστιαν Λεκορνού να πραγματοποιήσει τελικές συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα για να βρει μια λύση στην πολιτική κρίση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την υποβολή της παραίτησής του από το αξίωμα του πρωθυπουργού, λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την ίδια ώρα, ο Μπρουνό Λεμέρ, ο διορισμός του οποίου το βράδυ της Κυριακής στην ηγεσία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε αντιπαράθεση, ανακοίνωσε σήμερα μέσω της πλατφόρμας Χ ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από την υπό παραίτηση κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκορνί.

"Πρότεινα το μεσημέρι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να με αποσύρει από την κυβέρνηση πάραυτα και να μεταφέρει τις αρμοδιότητές μου ως υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων στον πρωθυπουργό" ο οποίος παραιτήθηκε , γράφει στην ανάρτησή του τονίζοντας ότι "επιθυμεί η απόφαση αυτή να καταστήσει δυνατή την επανάληψη των συνομιλιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης την οποία η Γαλλία χρειάζεται".

Ο Μπρουνό Λεμέρ, που διαδέχθηκε χθες βράδυ τον Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ο αμετακίνητος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών του Εμανουέλ Μακρόν επί επτά χρόνια, από το 2017 μέχρι το 2024.