ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ισχυρίζονται νίκη στις εκλογές

Αίγυπτος: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ισχυρίζονται νίκη στις εκλογές

Τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, παρά το γεγονός ότι τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Πέμπτη.

Επίσης, νικητής στις εκλογές ανακοινώθηκε και ο Άχμαντ Σαφίκ, ο τελευταίος πρωθυπουργός του Χόσνι Μουμπάρακ, από την παράταξή του.

Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα βασίζονται σε ανεπίσημες καταμετρήσεις.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τα αποτελέσματα που έχουν κυκλοφορήσει», δήλωσε ο δικαστής Μάχερ ελ Μπεχέιρι, από την επίσημη εκλογική επιτροπή. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η επιτροπή αναμένει τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα, σε πολλά από τα οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση.

«Θα καταρτίσουμε τα αποτελέσματα, θα λάβουμε και θα εξετάσουμε τις ενστάσεις και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα την Πέμπτη», σημείωσε ο ελ Μπεχέιρι.

Στο μεταξύ το στρατόπεδο του Σαφίκ κατηγόρησε τον αντίπαλό του Μοχάμεντ Μόρσι ότι επιθυμεί «να κλέψει» τη νίκη ανακοινώνοντας ότι έχει κερδίσει στις εκλογές, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Είναι μια πειρατική πράξη να διεκδικούν μια νίκη χρησιμοποιώντας εντελώς ψεύτικους αριθμούς», δήλωσε στον Τύπο ο Άχμαντ Σάρχαν, στέλεχος της εκστρατείας του Σαφίκ.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μόρσι είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο δρ. Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέχθηκε από τον λαό».