ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 69 νεκροί την Πέμπτη

Συρία: Τουλάχιστον 69 νεκροί την Πέμπτη

Σε 69 άτομα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στη Συρία, οι 17 από τους οποίους κατά την σφοδρή επίθεση του συριακού στρατού σε ένα χωριό της περιοχής της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην περιοχή της Χάμα, «οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν το χωριό Τρέιμσα με άρματα μάχης και ελικόπτερα» προκαλώντας το θάνατο 17 μαρτύρων και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, σημειώνει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι μετά τις μάχες ο στρατός εισήλθε στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με ένοπλο της Χάμα, που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπού Γάζι, «το σχολείο του χωριού καταστράφηκε εντελώς από τους βομβαρδισμούς».

Το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης ανακοίνωσε παράλληλα ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ένας γιατρός, ο οποίος υπέκυψε σε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, το οποίο υπέστη την ώρα που φρόντιζε τραυματίες.

Εξάλλου στη Χομς, στην κεντρική Συρία, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων οκτώ λιποτάκτες, κυρίως από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της συνοικίας Μπαμπ Αμρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην Λαττάκεια, ένοπλοι άνδρες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν 7 αμάχους που επέβαιναν σε αυτοκίνητα.

Τέλος 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ανταρτών εναντίον οδοφραγμάτων του στρατού στην Χάμα, στην επαρχία της Δαμασκού και στην Λαττάκεια.