Επίθεση Ερντογάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Newsbomb

Σκληρή επίθεση εναντίον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαπέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε το Συμβούλιο για απραξία στο θέμα της Συρίας, λέγοντας μάλιστα ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που οδήγησαν σε σφαγές στη Βοσνία τη δεκαετία του΄90.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται επί 20 μήνες στη Συρία, παρ' όλες τις προσπάθειές μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σε διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία μετείχαν πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του γγ του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι.

«Υπάρχει μια στάση που ενθαρρύνει, δίνει το πράσινο φως στον Άσαντ να δολοφονεί δεκάδες ή χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Λακχντάρ Μπραχίμι, στο περιθώριο της διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη. Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπραχίμι θα επισκεφθεί τη Συρία σύντομα και θα προσπαθήσει να πείσει τον Άσαντ να προχωρήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ, σφοδρές μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεις του Άσαντ στην πόλη Χομς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τους 19 μήνες συγκρούσεων ανέρχεται σε τουλάχιστον 33.000, εκ των οποίων οι 23.630 είναι πολίτες (άοπλοι ή ένοπλοι).

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved