ΚΟΣΜΟΣ

Η συριακή κρίση απειλεί την παγκόσμια ειρήνη

Η συριακή κρίση απειλεί την παγκόσμια ειρήνη

Η σύγκρουση στη Συρία και τα πολλαπλά προβλήματα που απορρέουν από αυτή θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με τον διεθνή απεσταλμένο για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.

Ο Μπραχίμι διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αποστολή στη Συρία μιας δύναμης διατήρησης της ασφάλειας, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης.

«Δεν γνωρίζω από πού προέρχεται η πληροφορία αυτή. Σίγουρα όχι από εμένα», σημείωσε ο διεθνής μεσολαβητής.

Ο Μπραχίμι, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή, είχε επισκεφθεί και την Τεχεράνη, απ' όπου ζήτησε από τους ιρανούς αξιωματούχους, συμμάχους του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, «να βοηθήσουν ώστε να εφαρμοστεί μια εκεχειρία στη Συρία στη διάρκεια της ισλαμικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, μια από τις πιο ιερές γιορτές για τους μουσουλμάνους».

Μετά τη συνάντησή του με τον διεθνή απεσταλμένο, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συνεργαστεί μαζί του για την επίτευξη της ειρήνης, ενώ επανέλαβε την έκκληση της Τεχεράνης για την επιβολή άμεσης εκεχειρίας προτού γίνουν μεταρρυθμίσεις και διεξαχθούν εκλογές.