Αυστριακός υπ.Εξ.: Πρώτα η έκθεση της Τρόικας και μετά η επιμήκυνση

Newsbomb

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ δήλωσε σήμερα ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος και ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της Τρόικας.

Ο Αυστριακός υπουργός διευκρίνισε ότι για να εγκριθεί το αίτημα της Ελλάδας για διετή παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει πρώτα να έχει δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τρόικας, στην οποία θα αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο σε όσα της έχουν ζητηθεί.

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση στη βάση πραγματικών δεδομένων και εξήγησε ότι ως στοιχεία ουσιαστικής προόδου θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την είσπραξη φόρων, καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, τότε ο κ. Σπίντελεγκερ διαβεβαίωσε πως η Αυστρία θα ταχθεί υπέρ μιας παράτασης χρόνου για την Ελλάδα.

Τέλος, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί αν θα υπάρξει νέο κούρεμα, αφού υποστήριξε πως καθοριστικής σημασίας είναι το πού ακριβώς έχει υπάρξει πρόοδος, όπως για παράδειγμα στις εξαγωγές που εμφανίζουν αύξηση κατά 18%, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ανταγωνιστική.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved