Ο Ομπάμα στηρίζει τον «άτακτο» στρατηγό

Newsbomb

Τη στήριξή του στον στρατηγό Τζον Άλεν, για τον οποίο γίνεται έρευνα για την ανταλλαγή «ανάρμοστων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων με μια γυναίκα, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα έχει εμπιστοσύνη στον στρατηγό Άλεν και θεωρεί ότι έχει κάνει κι εξακολουθεί να κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέστειλε τον διορισμό του στρατηγού Αλεν, διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στην ανώτατη διοίκηση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακάλυψη από το FBI «ανάρμοστης» αλληλογραφίας ανάμεσα σε αυτόν και μια φίλη του παραιτηθέντος αρχηγού της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.

«Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος έχει εξαιρετικά καλή γνώμη για τον στρατηγό Άλεν και για το επίπεδο των υπηρεσιών του προς τη χώρα του, καθώς και για τη δουλειά που έχει κάνει στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Ο τελευταίος, υπενθύμισε πάντως, ότι κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας, ο Ομπάμα «ανέστειλε τον διορισμό του στρατηγού Άλεν στη θέση του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ όσο εκκρεμεί η έρευνα για την συμπεριφορά του Άλεν που ξεκίνησε από το Υπουργείο Άμυνας».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved