Ο Ντεπαρντιέ προκαλεί ένταση μεταξύ Γαλλίας-Βελγίου

Newsbomb

Η φυγή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Βέλγιο για να γλιτώσει από τους φόρους στη Γαλλία, έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Βέλγο υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι η χώρα του αρνείται να γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος» στην υπόθεση της αυτοεξορίας του Γάλλου ηθοποιού.

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς συνέστησε στο Παρίσι να διερωτηθεί για τους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών, που οδήγησαν το διάσημο ηθοποιό στην αυτοεξορία.

«Δεν κατανοούμε αυτό τον τρόπο εξεύρεσης ενός αποδιοπομπαίου τράγου λέγοντας ότι υπάρχει μια γειτονική χώρα όπου οι Γάλλοι θα βρουν καταφύγιο. Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο στο Βέλγιο για την προσέλκυση οιουδήποτε γάλλου πολίτη», δήλωσε ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας.

Αντίθετα, υπενθύμισε πως «υπήρξε μια εξέλιξη του γαλλικού φορολογικού συστήματος που ίσως έχει συνέπειες». «Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Γαλλία ίσως προκαλέσουν μετακινήσεις», πρόσθεσε καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση στη Γαλλία αποφάσισε στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής της την επιβολή φόρου 75% στα πλέον ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Δηλώνοντας «προσβεβλημένος» από την επίθεση που δέχθηκε για τη αυτοεξορία του στο Βέλγιο για φορολογικούς λόγους, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο και θα ζητήσει πληροφορίες για τη δυνατότητα να λάβει τη βελγική εθνικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Νοστράδαμος: Ο κόσμος θα τελειώσει στις 21/12/12 με το Gangnam Style

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved