ΚΟΣΜΟΣ

Ακραίοι και φανατικοί θέλουν να διώξουν από την Αλβανία τον Αναστάσιο!

Ακραίοι και φανατικοί θέλουν να διώξουν από την Αλβανία τον Αναστάσιο!

Εξωφρενική και πρωτοφανής επίθεση εναντίον του ειρηνιστή Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου εξαπέλυσε το ακροδεξιό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία.

Μεταξύ άλλων τον κατηγορούν ότι "έχει διαπράξει αντισυνταγματικές δράσεις, ενώ τον καταγγέλλουν "πως για δύο δεκαετίες εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα συνεχίζοντας το έργο του Κοσμά του Αιτωλού ο οποίος πριν από 100 χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στον εξελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα σχολείων και εκκλησιών σε ιστορικά αλβανικά εδάφη".

Και προχωρούν ακόμη περισσότερο. Ζητούν την απομάκρυνσή του από τη χώρα. «Ήρθε η ώρα να του πούμε να φύγει ειρηνικά απ' τη χώρα. Ζήσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου μακριά απ' αυτή τη χώρα που σε κατάλαβε απ' την πρώτη στιγμή πόσο επικίνδυνος είσαι. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η εκκλησία διαχωρίζεται από το κράτος και την πολιτική.

Στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος «Σκεντέρμπεη», όπως διαβάζουμε στην «Κάτοψη». Να βραβευθούν οι ιδρυτές της Αλβανικής Εκκλησίας όχι οι αντι-αλβανοί σφετεριστές. Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να έχει την αυτοκέφαλη εκκλησία του και τον αρχιεπίσκοπο της φυλής του.

Αφορμή για τον πόλεμο της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αποτέλεσαν οι δηλώσεις του περί μη αντικειμενικής απογραφής