Σώθηκαν δεκάδες παιδιά από διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Newsbomb

Με τις συλλήψεις 245 υπόπτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε γιγάντια επιχείρηση των αμερικανικών αρχών για τη διάσωση παιδιών-θυμάτων από κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Η επιχείρηση «Ηλιοτρόπιο» πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στις ΗΠΑ και σε άλλες έξι χώρες. Οι ειδικοί πράκτορες εντόπισαν 123 παιδιά-θύματα, ηλικίας έως και 2 ετών!

«Η επιχείρηση αυτή είναι μία εξιστόρηση της διαστροφικής, διαβρωτικής και βίαιης εκμετάλλευσης παιδιών, πολύ μικρών παιδιών, προκειμένου να εκπληρώσουν τους σκοτεινούς πόθους μίας ομάδας αρρωστημένων ενηλίκων», επεσήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζον Μόρτον.

Οι πράκτορες της ICE διέσωσαν 44 παιδιά από τα νύχια των εκμεταλλευτών τους. Η πλειονότητα από τα 123 θύματα του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας ήταν από τις ΗΠΑ, όμως πολλές δεκάδες προέρχονταν και από ξένες χώρες.

Ο Μόρτον δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιες είναι οι ξένες χώρες που εμπλέκονται στην επιχείρηση, αρκέστηκε όμως να προσθέσει πως πολλές από τις συλλήψεις υπόπτων πραγματοποιήθηκαν και στο Μεξικό.

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα!

Θύμα ληστείας η Ναόμι Κάμπελ

Πώς να εκδικηθείτε το γείτονα που παρκάρει στη θέση σας...

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved