ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο φως για λειτουργία ομογενειακών σχολείων σε Χειμάρρα-Κορυτσά

Πράσινο φως για λειτουργία ομογενειακών σχολείων σε Χειμάρρα-Κορυτσά

Ο εκπρόσωπος της ομογένειας και Διοικητής (Διαχειριστής) των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία κ Ανδρέας Μήτσιος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ Αβραμόπουλο και συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα των ομογενειακών σχολείων σε Χειμάρρα και Κορυτσά.

Συγκεκριμένα, κ Ανδρέας Μήτσιος ενημέρωσε τον κ Υπουργό για το φλέγων ζήτημα του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς το οποίο κινδυνεύει με άμεση αναστολή της λειτουργίας της (δηλαδή κλείσιμο) λόγο των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων και την μη πληρωμή επί 18 μήνες των μισθών των δασκάλων και του βοηθητικού προσωπικού. Του μετέφερε την αγωνία όλων των δασκάλων, των γονέων και γενικά της ομογένειας για το παραπάνω ζήτημα.

Ο κ Αβραμόπουλος του εγγυήθηκε πως ο ίδιος θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος και την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους δασκάλους μάλιστα τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επίλυσης. Ανέφερε επίσης πως για το Σχολείο αυτό το Ελληνικό Κράτος θα πράξει όλα τα απαραίτητα ώστε να έχει συνέχεια και να είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ομογένειας στην ευαίσθητη περιοχή της Κορυτσάς.