Φορολογικό καταφύγιο στο Βέλγιο για τον Αρνό του ομίλου Vuitton

Newsbomb

«Σχεδόν το σύνολο» των μετοχών του έχει μεταφέρει εδώ και ένα χρόνο στο Βέλγιο, ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του πρώτου παγκοσμίως ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν», ο Αρνό μετέφερε σε μια από τις βελγικές εταιρείες του την Pilinvest, το 31% του Ομίλου Αρνό (Groupe Arnault), της οικογενειακής του εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχει τον LVMH, καθώς και την επικαρπία του 48,5%, την ψιλή κυριότητα του οποίου έχουν τα πέντε παιδιά του.

«Είναι σαφές πως πάει πάνω από ένας χρόνος που ο Μπερνάρ Αρνό έχει μεταφέρει την προσωπική περιουσία του στο Βέλγιο. Αν προσθέσει κανείς την επικαρπία από τις μετοχές που έχει δώσει στα παιδιά του, αυτό σημαίνει πως σχεδόν το 80% των μερισμάτων που καταβάλλονται από τον Όμιλο Αρνό στο αφεντικό του LVMH καταλήγουν επίσης στις Βρυξέλλες», διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Μετά την αποκάλυψη, το Σεπτέμβριο, του αιτήματός του να πολιτογραφηθεί Βέλγος, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας είχε διαψεύσει ότι θέλει να αυτοεξοριστεί για φορολογικούς λόγους. Το επεισόδιο είχε κάνει να ξεσπάσει μια ζωηρή πολεμική, παρόλο που ο Αρνό είχε αρνηθεί πως πρόκειται για «πολιτική» κίνηση.

Ο Μπερνάρ Αρνό, 63 χρόνων, έχει την τέταρτη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Διαβάστε επίσης:

Η μητέρα της Whitney Houston γράφει βιβλίο για την κόρη της

Δείτε την ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες που δημοσίευσε η El Pais

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved