ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν φιλορθόδοξος»

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν φιλορθόδοξος»

Την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου σχολίασε στο Ελληνικό Πρόγραμμα "SBS" ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την απόφαση του να παραιτηθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μιλώντας στην Βάσω Μώραλη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Είναι κάτι ασυνήθιστο για ηγέτες αυτού του ύψους και αυτής της ποιότητας! Ομολογώ ότι με εξέπληξε και με αιφνιδιάσε. Από την άλλη μεριά με ενθουσίασε ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε και αυτά που επικαλέστηκε."

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Δεν γνωρίζω άλλον ηγέτη μη ορθόδοξο, ο οποίος θα έδινε τόσο μεγάλη σημασία στην προσευχή! Αφού όταν παραιτήθηκε είπε θα αφοσιωθώ στην προσευχή για το καλό της Εκκλησίας, μ' αυτό έδειξε την θεολογική του παιδεία!"

"Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι ο Πάπας παραιτήθηκε μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια, ο αριθμός εφτά έχει μια ιερότητα και δηλώνει την πληρότητα", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Στυλιανός υπογράμμισε ότι ενθουσιάστηκε από τα διάφορα σημεία που ανέφερε ο Πάπας όταν παραιτήθηκε, τονίζοντας ότι "ουσιαστικά ο Πάπας Βενέδικτος δεν παραιτείται, αλλά τοποθετείται σε άλλο χώρο και με άλλα όπλα."

Επίσης ερωτηθείς για τα χρόνια που ο κ. Στυλιανός, είχε καθηγητή τον Καρδινάλιο Ράτσιγκερ, τόνισε: "Όταν ο Πάπας ως Καθηγητής εδίδασκε οι τεράστιες αίθουσες ήταν κατάμεστες, ως διδάσκαλος ήταν ανυπέρβλητος! Ήταν ο πλέον επιτυχημένος και είχε πάντοτε θαυμαστές από όλα τα μέρη του κόσμου."

"Να ξέρετε ότι ο Πάπας ήτανε πάντοτε φιλορθόδοξος, μέχρι σημείου να είμαστε ενθουσιώδης", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανός.