Οι Ταλιμπάν καλούνται σε διαπραγματεύσεις
Σε διαπραγματεύσεις καλεί τους Ταλιμπάν το Ανώτατο Συμβούλιο για την Ειρήνη στο Αφγανιστάν. Το Συμβούλιο ζητά από τους Ταλιμπάν να καταθέσουν τα όπλα για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με ειδικό ρόλο μεσολαβητή να παίζει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα.
"Το Ανώτατο Συμβούλιο θα ακούσει τις νόμιμες διεκδικήσεις τους και θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές" για την αποκατάσταση "χωρίς βία της εθνικής κυριαρχίας των Αφγανών", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Κιαμουντίν Κάσαφ σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.
Το πάγιο αίτημα της Ουάσινγκτον που επαναλαμβάνει το Συμβούλιο είναι η εγκατάλειψη της βίας, από μεριάς Ταλιμπάν.
Η Σαουδική Αραβία, μαζί με το Πακιστάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε αναγνωρίσει το καθεστώς των Ταλιμπάν το 2001 και μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.