Σε επιφυλακή ο στρατός στη Βενεζουέλα

Newsbomb

Ο θάνατος του προέδρου της Βενεζουέλας, που άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπροέδρου Μαντούρο, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας προκαλεί πολιτική αναστάτωση στη Βενεζουέλα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε επιφυλακή το στρατό για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.


Ήδη αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της χώρας για να «διασφαλίσει η ειρήνη» μετά το θάνατο του προέδρου Τσάβες, είπε ο Μαντούρο . «Οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (και) η Μπολιβαριανή Αστυνομία έχουν αναπτυχθεί για να συνοδεύουν και να προστατεύουν τους πολίτες μας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη» ανέφερε ο Μαντούρο σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης όλης της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας, Ντιέγκο Μολέρο με δήλωσή του υποσχέθηκε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας να σταθούν κοντά στο το Σύνταγμα και τη βούληση του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας. «Είμαστε ενωμένοι στην προστασία του Συντάγματος και τη βούληση του διοικητή μας του επικεφαλής ηγέτη μας Ούγκο Ραφάελ Τσάβες Φρίας», δήλωσε ο Μολέρο κατά τη διάρκεια εκπομπής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκολα Μαντούρο έχει επί τους παρόντος το γενικό πρόσταγμα στη χώρα καθώς ο Τσάβες πριν αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στην Κούβα όπου και υποβλήθηκε στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση τον είχε αναγορεύσει προσωπικά ως διάδοχό του.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved