ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει ο 7χρονος στρατιώτης: Δεν έχω άλλη επιλογή!

Συγκλονίζει ο 7χρονος στρατιώτης: Δεν έχω άλλη επιλογή!

Συγκλονιστική είναι η συνέντευξη του 7χρονου Αχμέντ, ο οποίος έγινε «διάσημος» παγκοσμίως μέσω μίας φωτογραφίας που τον απεικόνιζε να καπνίζει τσιγάρο και να ακουμπά με άνεση στην κάνη του όπλου του με φόντο τα ερείπια ενός κτιρίου στο Χαλέπι της Συρίας.

Αν και είναι μόλις 7 χρονών, ο Αχμέντ ανήκει στην ομάδα FSA (Free Syrian Army).

Μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός, καθώς πολλά παιδιά στρατολογούνται από αντάρτες και εκπαιδεύονται για να μετατραπούν σε μηχανές θανάτου, μαθαίνοντας από πολύ νωρίς τι σημαίνει πόλεμος.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, οι γονείς του σκοτώθηκαν σε μία από τις μάχες, που μέχρι σήμερα έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε περίπου 70.000 ανθρώπους.

Ο μόνος εν ζωή συγγενής του είναι ένας θείος του, ο οποίος είναι αντάρτης και τον ακολουθεί βήμα-βήμα ο μικρός Αχμέντ.

«Δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν πηγαίνω σχολείο, η οικογένειά μου δεν υπάρχει πια. Ποια άλλη ευκαιρία έχω;», διερωτάται ο επτάχρονος, σοκάροντας με την σκέψη του, που έχει από καιρό πάψει να είναι παιδική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση της Human Rights Watch, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιών που μάχονται στην Συρία. Τα περισσότερα σε ηλικία 13 ετών, περίπου, εκπαιδεύονται και γίνονται στρατιώτες έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.