Στο μάτι του κυκλώνα ο Τζιμ Κάρει για το θέμα της οπλοκατοχής

Newsbomb

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ηθοποιό Τζιμ Κάρει και τους Ρεπουμπλικανούς, έπειτα από βίντεο που γύρισε υποδυόμενος τον Τσάρλτον Ιστον, τον οποίο διακωμώδησε για την εμμονή του με την ελεύθερη οπλοκατοχή.

Ο Κάρει, ο οποίος είναι υπέρμαχος των αυστηρών ρυθμίσεων για την οπλοκατοχή που προσπαθεί να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, γύρισε το σατιρικό βίντεο για την ιστοσελίδα «Live Funny or Die», από τη μια ντυμένος τραγουδιστής της κάντρι μουσικής και από την άλλη ως Τσάρλτον Ιστον.

Τραγουδώντας, υπενθυμίζει την γνωστή φράση που είχε πει ο πρωταγωνιστής του «Μπεν Χουρ», ότι «κανείς δε θα μου πάρει το όπλο από τα χέρια, μόνο από τα παγωμένα χέρια μου», εννοώντας φυσικά πως μόνο ο θάνατός του θα τον σταματήσει από τις προσπάθειές του για ελεύθερη οπλοκατοχή.

Στο ρεφρέν του τραγουδιού, μάλιστα, ο Κάρει λέει με σκωπτικό τρόπο , ότι όταν ο Ιστον πέθανε «οι άγγελοι δεν κατάφεραν να τον πάρουν στον Παράδεισο, όπως εκείνος είχε προγραμματίσει, γιατί δεν μπορούσαν να του βγάλουν από το χέρι το όπλο».

Την σάτιρα, όμως, οι Ρεπουμπλικανοί, αλλά και το Fox News, δεν την αντιλαμβάνονται, με αποτέλεσμα να ασκήσουν δριμεία κριτική στον Κάρει, λέγοντας πως προσβάλει τον πολιτισμό του Νότου και λασπολογεί κατά του Ιστον, ο οποίος από υποστηρικτής των κοινωνικών ελευθεριών έγινε υπερσυντηρητικός πρόεδρος της ένωσης υπέρ της οπλοκατοχής και ταύτισε το όνομά του με τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Άφησαν να εννοηθεί, ότι ο Κάρει θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη βία των γκέτο, ώστε να καταλάβει ότι εκείνοι προκαλούν βίαια επεισόδια, τον χαρακτήρισαν «θρασύδειλο», «λυπηρή μαριονέτα», ενώ ο παρουσιαστής Γκρεγκ Γκάτφελντ δήλωσε: «ελπίζω η καριέρα του να πεθάνει και να θαφτεί».

Ο ηθοποιός, απάντησε στις κριτικές του Fox News λέγοντας ότι το κανάλι φωνάζει, διαμαρτύρεται, δείχνει τα δόντια και τον προσβάλει γιατί είναι αντίθετος σε όσους φέρουν τουφέκια. «Ελπίζω με τον καιρό, ο κόσμος να χάσει την υπομονή του με τις άθλιες και δηλητηριώδεις συμπεριφορές αυτών των νταήδων και το Fox News να μείνει στη μνήμη σαν μια γιγαντιαία πολιτιστική πορδή», είπε ο Κάρει.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved