ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στο Twitter: Ανακοίνωσαν εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας

Πανικός στο Twitter: Ανακοίνωσαν εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας

Τεντωμένα φαίνεται πως είναι τα νεύρα των Ιαπώνων αξιωματούχων, λόγω των απειλών της Πιονγκγιάνγκ, καθώς η πόλη της Γιοκοχάμα ανακοίνωσε στο Twitter την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, χωρίς να έχει συμβεί ποτέ.


«Εκτόξευση πυραύλου: εδώ πόλη της Γιοκοχάμα. Σύμφωνα με... την ώρα... αναφέρθηκε η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Παρακαλώ δώστε προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις», έλεγε το μήνυμα που εμφανίστηκε το πρωί στις 11:19 τοπική ώρα σε επίσημο λογαριασμό της Γιοκοχάμα στο Twitter.

Πριν διαγραφεί το μήνυμα αυτό, το οποίο είχε ετοιμαστεί εκ των προτέρων σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο και το οποίο ωστόσο απεστάλη κατά λάθος, ακολούθησε ένα άλλο μήνυμα λίγα λεπτά αργότερα, το οποίο ζητούσε συγγνώμη: «λάθος πληροφορία. Διορθώνουμε. Παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μας». Το δεύτερο μήνυμα αναμεταδόθηκε περίπου 3.000 φορές.

Ο λογαριασμός @yokohama_saigai στο Twitter της πόλης της Γιοκοχάμα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προειδοποιήσει τον πληθυσμό σε περίπτωση κινδύνου, για παράδειγμα στην περίπτωση σεισμού, τυφώνα ή τσουνάμι.