«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες της Β. Κορέας

Newsbomb

Ανακρίβεια αποτελεί ο υπαινιγμός ότι η Βόρεια Κορέα έχει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Πεντάγωνο.

Σε απάντηση των όσων δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, σχετικά με μελέτη που διεξήγαγε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας όπου αναφερόταν ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόρτζ Λίτλ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «θα ήταν ανακριβές να αφήσουμε να εννοηθεί ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει πλήρως πραγματοποιήσει ελέγχους, δοκιμές ή επιδείξεις των δυνατοτήτων που αναφέρονται στη μελέτη».

Στη νέα μελέτη που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατάσκοπος του Πενταγώνου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση γύρω από τις απειλές της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Πιο συγκεκριμένα, αμερικανοί αξιωματούχοι, βασιζόμενοι σε πληροφορίες που παρείχε κατάσκοπος του Πενταγώνου, ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο, αλλά τα όπλα που διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ασταθή

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved