Συνάντηση Πούτιν με σύμβουλο του Ομπάμα λόγω της λίστας Μαγκνίτσκι

Newsbomb

Καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τη δημοσίευση στις ΗΠΑ της λεγόμενης «λίστας Μαγκνίτσκι», ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που είναι αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια.


Ο Τομ Ντόνιλον «διαβίβασε ένα μήνυμα στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους εκ μέρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η σύντομη συνάντηση του με τον Πούτιν έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του κ. Ντόνιλον με τον γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, καθώς και με άλλα στελέχη της ρωσικής εθνικής ασφάλειας και άμυνας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κ.κ. Πούτιν και Ντόνιλον «υπήρξε ιδιαίτερα θετική, όπως και οι ενδείξεις, τις οποίες εξέπεμψε η κυβέρνηση Ομπάμα», επεσήμανε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα πρόκειται να απαντήσει στα «ανοίγματα» τις Ουάσιγκτον κατά τον ίδιον τρόπο.

«Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Όλοι οι ενδοιασμοί προέρχονται από την άλλη πλευρά», επεσήμανε ο κ. Ουσακόφ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντόνιλον είχε, νωρίτερα το πρωί, συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή της δήλωσε πως η αμερικανική πλευρά «κατανοεί καλώς τον αρνητικό αντίκτυπο» και το «αίσθημα οργής» που προκάλεσε η «λίστα Μαγκνίτσκι» στην εξέλιξη των διμερών σχέσεων.

«Πρόκειται να ληφθούν μέτρα ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα για το μυστικό του κατάσκοπου Μαγκνίτσκι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved