ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Η «πυρκαγιά» δεν θα σταματήσει στα σύνορά μας

Άσαντ: Η «πυρκαγιά» δεν θα σταματήσει στα σύνορά μας

Για κίνδυνο ανάφλεξης στη γειτονική Ιορδανία έκανε λόγο ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.


Ειδικότερα, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην χώρα του μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη στην γειτονική Ιορδανία, την οποία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει μαχητές των ανταρτών και διευκολύνει την είσοδό τους στην Συρία.

«Η πυρκαγιά δεν θα σταματήσει στα σύνορά μας, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ιορδανία είναι επίσης εκτεθειμένη στην κρίση στην Συρία», σημείωσε ο Άσαντ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μια ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονται με τις δυνάμεις των ανταρτών, οι οποίοι επιζητούν την ανατροπή του, θα σήμαινε το τέλος της Συρίας.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την νίκη. Αν δεν νικήσουμε, θα έρθει το τέλος της Συρίας και δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί επιλογή για κανέναν πολίτη στην Συρία», σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ο Σύρος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στη Συρία το 2014.

«Η θέση του προέδρου δεν έχει αξία χωρίς την υποστήριξη του λαού. Το αν ο πρόεδρος θα παραμείνει ή θα φύγει είναι μια απόφαση του λαού», ισχυρίστηκε ο Σύρος πρόεδρος.