ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ο «φονιάς» Ουρίμπε συνωμοτεί για να με δολοφονήσει

Μαδούρο: Ο «φονιάς» Ουρίμπε συνωμοτεί για να με δολοφονήσει

Κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε, πως συνωμοτεί με στόχο να τον δολοφονήσει, εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

«Ο Ουρίμπε βρίσκεται πίσω από ένα σχέδιο να με σκοτώσουν είναι ένας φονιάς. Έχω αρκετά στοιχεία για το ποιος συνωμοτεί, και εμπλέκονται τμήματα της δεξιάς της Βενεζουέλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδούρο, στο πλαίσιο τηλεοπτικού διαγγέλματος που εκφώνησε, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Στις ανώριμες κατηγορίες μίας δικτατορίας έχω μόνο μία απάντηση: Επαναλάβετε τις εκλογές», απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ουρίμπε, ο οποίος κατά τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Κολομβίας υπήρξε σφοδρός επικριτής του Ούγκο Τσάβες.

Στα μέσα Απριλίου, ο κ. Μαδούρο εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας με διαφορά 1,49 μονάδων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως ο κ. Μαδούρο έχει και κατά το παρελθόν κάνει λόγο για διάφορες συνωμοσίες που αποσκοπούν στη δολοφονία του ή την ανατροπή του βολιβαριανού καθεστώτος.

Στις αρχές του 2013, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως σχεδιάζουν τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, προκειμένου να προκαλέσουν αναταραχή στη λατινοαμερικανική χώρα.

Αργότερα, ισχυρίσθηκε πως ο ίδιος απετέλεσε στόχο μισθοφόρων από το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ, στον απόηχο του θανάτου του μέντορά του, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε τους «ιμπεριαλιστές» πως μόλυναν τον νεκρό ηγέτη με θανατηφόρο καρκίνο.