ΚΟΣΜΟΣ

Για τρίτη φορά στον τρούλο του Αγίου Πέτρου

Για τρίτη φορά στον τρούλο του Αγίου Πέτρου

Για τρίτη φορά ο Ιταλός επιχειρηματίας, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, ανέβηκε στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κοινωνικής «σφαγής» στην Ιταλία, και ιδίως της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν.


Ο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος είχε ανέβει στον τρούλο της του ναού την 20ή Ιουλίου και κατόπιν την 2α Οκτωβρίου του 2012, κατάφερε και σήμερα να ξεδιπλώσει ένα πανό με γραμμένο, στα ιταλικά και στα αγγλικά το σύνθημα «σταματήστε την σφαγή, όχι στο ευρώ», καταγγέλλοντας ότι «η πολιτική ταινία τρόμου συνεχίζεται».

Ο Ντι Φινίτσιο διαμαρτύρεται «εναντίον της λαθεμένης εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν», η οποία ισχυρίζεται πως προκάλεσε «κάθετη πτώση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της εμπορικής αξίας των επιχειρήσεων».

Ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις οργανωμένων πλαζ της Τεργέστης, θεωρεί ότι η απελευθέρωση του τομέα, που θα δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ιταλικές παραλίες και ξένοι επιχειρηματίες ως το αργότερο το 2015, τον πλήττει άμεσα.

Ο Ντι Φινίτσιο βρίσκεται ακόμη στον τρούλο, ζητώντας και τη συμπαράσταση του Πάπα Φραγκίσκου.

Συνάδελφοί του από την Τεργέστη ανακοίνωσαν πως προτίθενται να πάνε στην Ρώμη για να στηρίξουν την διαμαρτυρία του.