ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδίαζαν επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο της Μόσχας

Σχεδίαζαν επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο της Μόσχας

Οι τρεις ύποπτοι που προετοίμαζαν επίθεση στη Μόσχα, είχαν στόχο «ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο» στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.


Η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB ανακοίνωσε χθες ότι απέτρεψε επίθεση στην πρωτεύουσα και ότι περικύκλωσε σπίτι στην περιοχή της Μόσχας όπου κρύβονταν οι τρεις ύποπτοι, Ρώσοι πολίτες που είχαν εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν -οι δύο από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της τάξης.

«Ο αντάρτης που επέζησε επεχείρησε να διαφύγει πηδώντας από ένα παράθυρο και έχει υποστεί κατάγματα. Φέρει επίσης τραύματα από πυροβόλο όπλο, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του επιτρέπει την ανάκρισή του», πρόσθεσε με την ίδια πηγή.

«Το πιο σημαντικό είναι να αποσπάσουμε από αυτόν πληροφορίες για πιθανούς συνεργούς στην περιοχή της Μόσχας και να συγκρίνουμε τις πληροφορίες αυτές με τα στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει πριν από τη σύλληψή του», υπογράμμισε.

Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν εδώ και ένα μήνα τους υπόπτους, οπαδούς του ισλάμ. Οι ανακριτές προσπαθούν να επαληθεύσουν πληροφορίες για την πιθανή συμμετοχή των τριών υπόπτων στο Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (ΜΙΟ), το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα.