ΚΟΣΜΟΣ

Η κορβέτα -«καμάρι» του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Η κορβέτα -«καμάρι» του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Η κορβέτα Heybeliada που είναι το ‘εθνικό πλοίο’ (MİLGEM) είναι το πλοίο που συμμετείχε στην άσκηση Denizkurdu-13, εφαρμόζοντας τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και πρακτικής.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα δοκιμασμένα οπλικά συστήματα που μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο, όπως έγινε για πρώτη φορά στην άσκηση denizkurdu-13, το οποίο έλαβε μέρος στην άσκηση.

Μέσα από σενάρια απειλών από υποβρύχια και πλοία επιφανείας, στο πλαίσιο απειλών πολέμου, αποδείχθηκε εξαιρετική η απόδοση της εκπαίδευσης του προσωπικού κατά την άσκηση, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Ο επικεφαλής των πεζοναυτών Erdinç Kuşçu, θα τονίσει ότι το ‘εθνικό πλοίο’ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της τουρκικής δημοκρατίας στην ναυτική ιστορία της χώρας.

Τα οπλικά συστήματα που περιλαμβάνει το ‘εθνικό πλοίο’, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εκσυγχρονισμός του έχουν επιτευχθεί από εθνικούς πόρους με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση των υλικών από το εξωτερικό, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.