ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Τα πλοία στη Μεσόγειο δεν διακατέχονται από διάθεση εκδίκησης

Πούτιν: Τα πλοία στη Μεσόγειο δεν διακατέχονται από διάθεση εκδίκησης

Η αποκατάσταση της μόνιμης παρουσίας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο δεν είναι για «διάθεση εκδίκησης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με το Κεντρικό Γραφείο της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η απόφαση για τη μόνιμη παρουσία του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα- δεν αποτελεί σημείο «διαξιφισμών». Έχουμε κάνει πολλά μαζί με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων από χώρες του ΝΑΤΟ, λόγω της απειλής των εγκληματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων της αντι-πειρατείας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, συνέχισε δηλώνοντας ότι έχει την πεποίθηση ότι το ρωσικό πολεμικό Ναυτικό θα δημιουργήσει καλές σχέσεις και συνεργασίες με τους ομολόγους τους από άλλες χώρες στη λεκάνη της Μεσογείου, καθώς και με όλους τους άλλους εταίρους που έχουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ευχήθηκε – μέσω της τηλεδιάσκεψης- στους Ρώσους που βρίσκονται εν πλω στη Μεσόγειο κάθε επιτυχία στο έργο τους, σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι.