ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Υπάρχει υποστήριξη στο πρόσωπο του Ζίαντ Μπαχάα ελ Ντιν

Αίγυπτος: Υπάρχει υποστήριξη στο πρόσωπο του Ζίαντ Μπαχάα ελ Ντιν

Ένας εκπρόσωπος της προεδρίας της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει διακομματική υποστήριξη στο πρόσωπο του νομικού και Σοσιαλδημοκράτη Ζίαντ Μπαχάα ελ Ντιν ο οποίος μπορεί να ονομαστεί μεταβατικός πρωθυπουργός.


Είπε επίσης ότι καταγράφεται υποστήριξη προς τον φιλελεύθερο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι για να αναλάβει ενδεχομένως μεταβατικός πρόεδρος.

«Ο βασικός στόχος είναι να επιτευχθεί εθνική συναίνεση από όλα τα κόμματα, και νομίζω ότι αυτό επιτεύχθηκε», είπε ο εκπρόσωπος αυτός.

Ο επικεφαλής του ισλαμιστικού κόμματος Νουρ, το οποίο είχε ουσιαστικά εκμηδενίσει τις πιθανότητες του ΕλΜπαραντέι να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός χθες, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακόμη μελετά τις προτάσεις αυτές.

Ο Μπαχάα ελ Ντιν, ένας δικηγόρος ειδικευμένος στο εμπορικό δίκαιο, ήταν επικεφαλής της αρχής ελέγχου των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τον ανατραπέντα Χόσνι Μουμπάρακ, σε μια περίοδο οικονομικής φιλελευθεροποίησης. Είχε παραιτηθεί πριν από την ανατροπή του Μουμπάρακ.