ΚΟΣΜΟΣ

Για μαστροπεία δικάζεται ο «βίαιος» Στρος Καν

Για μαστροπεία δικάζεται ο «βίαιος» Στρος Καν

Στη γαλλική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος, για την κατηγορία της συνέργειας σε δίκτυο μαστροπείας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση «Κάρλτον», που πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο Κάρλτον στην περιοχή Λιλ.

Το πολυτελές ξενοδοχείο σύμφωνα με καταγγελίες προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του, ένας εκ των οποίων και μάλιστα συχνός πελάτης ήταν και ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Άλλωστε ούτε ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έπαιρνε μέρος στα ερωτικά πάρτι που διοργανώνονταν στο ξενοδοχείο, με τη διαφορά ότι υποστηρίζει πως οι γυναίκες που συμμετείχαν δεν ήταν πόρνες.

Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο ωστόσο, μία εκ των ιεροδούλων, η 38χρονη Μούνια στη κατάθεσή της είχε τονίσει ότι ο Στρος Καν «δε θα μπορούσε να μη γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες μου ήταν επί πληρωμή». Όπως κατέθεσε, πληρώθηκε 2.400 ευρώ για να περάσει μαζί του τρεις ημέρες στην Ουάσιγκτον και 1.000 ευρώ για συναντήσεις που είχαν στην Λιλ και το Παρίσι.

Η πρώτη της εμπειρία ωστόσο με τον άλλοτε ισχυρό πολιτικό άνδρα δεν ήταν ήπια, καθώς όπως είπε: «Ήρθα σε ερωτική επαφή μαζί του για 900 ευρώ. Ήταν με τη συναίνεση μου αλλά δεν ήταν καθόλου ευγενικός μαζί μου κι ήταν πολύ βίαιος».

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, για να σταλεί μια κοπέλα στον Στρος Καν έπρεπε να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούσε. Η Μούνια λοιπόν πέρασε από ένα αυστηρό «κάστινγκ» ώστε οι υπεύθυνοι να σιγουρευτούν ότι ο τύπος γυναίκας αντιστοιχούσε σε αυτόν που προτιμά ο Στρος Καν. Με την πρώτη νύχτα να στέφεται με επιτυχία, η Μούνια έγινε μια από τις τακτικότερες συνοδούς του.

Οι επόμενες «καυτές» συναντήσεις τους προγραμματίστηκαν για τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και το Παρίσι, πάντα έναντι αδράς αμοιβής που ξεκινούσε από 1.000 ευρώ και έφτανε τα 2.400 ανάλογα με τις ορέξεις του Στρος Καν.

Όταν ο Στρος Καν διατείνονταν για την αθωότητά του στο BBC
Σάλος σε όλο τον πλανήτη είχε προκληθεί με τον Γάλλο διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΝΤ να έχει γίνει στόχος των φωτογράφων, των ενημερωτικών αλλά και των ψυχαγωγικών εκπομπών. Οι εικόνες του με τις χειροπέδες περασμένες στον καρπό του πωλούσαν όσο τίποτα άλλο εκείνη και όχι μόνο την περίοδο.

Εκείνος τότε δεν έλεγε τίποτα... παρά μόνο περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου, αν και στα μάτια όλου του κόσμου ήταν «ένοχος, όπως εξομολογήθηκε ι ίδιος, ο Στρος Καν μπροστά στην κάμερα... «Ήμουν θυμωμένος, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, δεν κατάλαβα γιατί ήμουν εκεί», αποκαλύπτοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Είναι ένα φοβερό πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι υποτίθεται πως κάποιος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι ένοχος. Φάνηκα σε όλον τον κόσμο σαν εγκληματίας, σε μια στιγμή που κανείς δεν ήξερε αν είναι αλήθεια ή όχι. Μπορεί κάποιος να είναι εγκληματίας, ίσως όμως και όχι. Τα στοιχεία έρχονται μετά», είπε.

Ροή Ειδήσεων