ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Συνελήφθη ένας από τους δράστες του μακελειού

Κένυα: Συνελήφθη ένας από τους δράστες του μακελειού

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Κένυας έχουν συλλάβει τον έναν από τους ενόπλους, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι και σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, σύμφωνα με ένα μήνυμα που ανήρτησε η κενυατική προεδρία στο Twitter.


Την ίδια πληροφορία είχαν μεταδώσει νωρίτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα Κενυάτες αξιωματούχους.

Επίσης μέσω του Twitter, ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της ανατολικής Αφρικής, Ντέιβιντ Κιμάιγιο, ανέφερε ότι πολλοί άλλοι ένοπλοι έχουν παγιδευτεί μετά την επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού στο Westgate Mall.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί πολίτες τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, την οποία καταδίκασε κάνοντας λόγο για μια «παράλογη πράξη βίας».

«Λάβαμε αναφορές ότι Αμερικανοί πολίτες τραυματίστηκαν στην επίθεση, και η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει δραστηριοποιηθεί για να παράσχει βοήθεια», σημείωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες που σοκάρουν: 22 οι νεκροί από το μακελειό στην Κένυα

Στους 15 οι νεκροί από το μακελειό στην Κένυα

Κένυα: Αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς