ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 70 άνθρωποι παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση κτιρίου

Ινδία: 70 άνθρωποι παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση κτιρίου

Περί τους 70 άνθρωποι έχουν παγιδευθεί στα ερείπια του πενταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας , σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 22 οικογένειες κατοικούσαν στο κτίριο που ανήκει σε δημοτικό οργανισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι στο κτίριο διέμεναν 40 έως 60 άνθρωποι. Επτά βγήκαν σώοι από τα ερείπια, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αρχών της πόλης που αρχικά είχε κάνει λόγο για είκοσι αγνοούμενους.

Εκσκαφείς προσπαθούν να μετακινήσουν μεγάλα κομμάτια μπετόν ώστε να επιτραπεί στα σωστικά συνεργεία να αρχίσουν το έργο του απεγκλωβισμού των ανθρώπων που καλούν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Μουμπάι, το κτίριο στέγαζε υπαλλήλους της τοπικής διοίκησης και τις οικογένειές, από τους οποίους είχε πρόσφατα ζητηθεί να το εγκαταλείψουν.

"Το κτίριο ήταν ηλικίας τριάντα ετών. Είχαμε ζητήσει από τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν τον Απρίλιο και δεν τον έκαναν", δήλωσε αξιωματούχος της δημοτικής αρχής χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τις οικογένειες να εκκενώσουν το κτίριο.