EKT: Το «λουκέτο» στις ΗΠΑ, απειλή για την παγκόσμια οικονομία

Newsbomb

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υποστήριξε σήμερα ότι η δημοσιονομική παράλυση στις ΗΠΑ, εάν παραταθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απειλή για την παγκόσμια οικονομία.


"Επί του παρόντος, δεν έχουμε αυτήν την εντύπωση", είπε ο Ντράγκι. Όμως "η παράτασή της θα συνιστούσε κίνδυνο για τις ΗΠΑ και για όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών εκ μέρους της Ουάσινγκτον, εφόσον συνεχιστεί η αντιπαράθεση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τους Ρεπουμπλικάνους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου για την αύξηση του ορίου του χρέους, ο Ντράγκι απάντησε: "Δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι τέτοιο".

Οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής της ΕΚΤ έγιναν κατά την μηνιαία συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί για θέματα νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί είχε εκφράσει φόβους ότι η κρίση στις ΗΠΑ μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξη στη Γαλλία, ιδίως εάν η Ουάσινγκτον δεν μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved