ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο

Ιράκ: 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο

Σειρά επιθέσεων προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων στο Ιράκ την Κυριακή αυξάνοντας σε περισσότερους από 5.000 τον αριθμό των νεκρών από την αρχή του χρόνου στη χώρα.


Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα, εννέα εκρηκτικοί μηχανισμοί και δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο κεντρικό και το νότιο Ιράκ, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 130 άλλους.

Στην πιο φονική επίθεση, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου στην πόλη Κουτ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο στη Σαμάρα.

Μία από τις επιθέσεις που σημειώθηκε την Κυριακή είχε στόχο μία ομάδα ανθρώπων που κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο για την ταφή ενός συγγενούς που είχε σκοτωθεί την προηγουμένη κατά την επίθεση στη Σαμάρα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μία αστυνομική και μία ιατρική πηγή.

Την Κυριακή οι ιρακινές αρχές ξεκίνησαν, εξάλλου, την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας που υποτίθεται ότι θα είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται ήδη.

"Οι τρομοκρατικές οργανώσεις επωφελούνταν πάντα από πλαστά δελτία ταυτότητας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε ειδικούς στα οδοφράγματα ασφαλείας για να επαληθεύσουν τα δελτία ταυτότητας", δήλωσε ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.