Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

Newsbomb

Τουλάχιστον 35 μαχητές των Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Γουαζιριστάν, βόρεια...

Τουλάχιστον 35 μαχητές των Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Γουαζιριστάν, βόρεια του, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Το αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους σε οικιστικό σύμπλεγμα, όπου ομάδα 40 περίπου Ταλιμπάν είχε συνάντηση, δήλωσαν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν στο Associated Press. Η περιοχή θεωρείται καταφύγιο της αλ-Κάιντα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν αυτό το σπίτι ως κέντρο εκπαίδευσης και σημείο συνάντησης», επεσήμανε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι άλλοι 10 αντάρτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν διπλασιάστηκαν το 2010. Σημειώθηκαν περισσότερες από 100 επιθέσεις σκοτώνοντας περίπου 670 ανθρώπους μέσα στο 2010, ενώ το 2009 είχαν διεξαχθεί 45 επιθέσεις σκοτώνοντας 420 ανθρώπους. Φέτος έγιναν περίπου 20 επιθέσεις, με τις πιο πρόσφατες να λαμβάνουν χώρα στο Βόρειο Γουαζιριστάν.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved