ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταξαν τα στήθη τους κατά του Ερντογάν (photo)!

Πρόταξαν τα στήθη τους κατά του Ερντογάν (photo)!

«Προτάσσουν τα στήθη τους» κατά του Ερντογάν.

Η όμορφη κυρία της φωτογραφίας ημίγυμνη μεν με την τουρκική σημαία ζωγραφισμένη στο στήθος της είναι μέλος της γυναικείας οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων FEMEN, τα μέλη της οποίας έχουν γίνει γνωστά με τις δυναμικές γυμνόστηθες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο.

Παράρτημα της οργάνωσης άνοιξε και στην Τουρκία.

Η λειτουργία και δράση της οργάνωσης στην Τουρκία αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου των διώξεων που υφίστανται τα μέλη της οργάνωσης στις ισλαμικές χώρες, με την πλέον πρόσφατη και γνωστή περίπτωση τυνήσιας ακτιβίστριας Αμίνα.

Η έναρξη λειτουργίας της τουρκικής FEMEN έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού @FEMEN Turkey στο Twitter, όπου εμφανίστηκε το μέλος της οργάνωσης, ονόματι Γκιουντουλού, γυμνόστηθη και με υψωμένη τη γροθιά της.

«Ανακοινώνουμε τη λειτουργία του τουρκικού παρατήματος της FEMEN! Συμπορευτείτε με την Γκιουντουλού! Πολεμήστε για τη δημοκρατία στη χώρα σας!» ήταν το μήνυμα της πρώτης ανάρτησης.

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση ο λογαριασμός @FEMEN Turkey έχει πάνω από 6.300 followers.

Μεταξύ των πρώτων αναρτήσεων της οργάνωσης ξεχωρίζει ιδιαίτερα εκείνη που αφορά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Θα αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς και τη δικτατορία του ισλαμιστή ηγέτη Ερντογάν».

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση ο λογαριασμός @FEMEN Turkey έχει πάνω από 6.300 followers.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων