ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Καντάφι παραιτήσου!

Ερντογάν: Καντάφι παραιτήσου!
Έκκληση έκανε σήμερα στο Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, να παραιτηθεί από την εξουσία ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν και ζήτησε...

Έκκληση έκανε σήμερα στο Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, να παραιτηθεί από την εξουσία ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της βίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία για το αν ο Καντάφι θα πρέπει να παραιτηθεί ο Ερντογάν είπε: "Έχει ήδη παρέλθει αυτή η περίοδος, αυτοαναιρείται".

Τα πρώτα λόγια του Καντάφι ήταν σημαντικά όταν είπε ότι δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα. Αν δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα τότε θα πρέπει να παραδώσει τη χώρα σε όποιον έχει νομιμότητα".

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καντάφι πολλές φορές μέσα στο μήνα και του πρότεινε να διορίσει έναν πρόεδρο που να διαθέτει τη λαϊκή στήριξη ως τρόπο διεξόδου από την κρίση.

Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε αργά χθες ότι θα συνεισφέρει με όποιον τρόπο χρειάζεται για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη που αποφάσισαν τα Ηνωμένα Έθνη και με μέτρα για την προστασία των πολιτών.

"Θέλω να δω ένα τέλος στην αιματοχυσία και να δω να κυριαρχεί η θέληση του λιβυκού λαού", τόνισε ο Ερντογάν.