ΚΟΣΜΟΣ

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του μακελάρη του Κολοράντο

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του μακελάρη του Κολοράντο

Η δίκη του Τζέιμς Χολμς, του άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 70 όταν άνοιξε πυρ σε κινηματογραφική αίθουσα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, αναβλήθηκε επ' αόριστον, καθώς οι εισαγγελείς έκαναν έφεση στο πόρισμα της ψυχιατρικής αξιολόγησης του υπόπτου.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ωστόσο φαίνεται πλέον αδύνατο να αρχίσει πριν από τον Απρίλιο, ανέφερε την Πέμπτη σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ντένβερ Ποστ. Αντ' αυτού, ο δικαστής έχει προγραμματίσει ακροάσεις για την 17η και 18η Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο Χολμς, 25 ετών, θα πρέπει να υποβληθεί σε μία ακόμη ψυχιατρική αξιολόγηση.

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιβληθεί στον Χολμς η θανατική ποινή για την αιματηρή επίθεση. Οι δικηγόροι του Χολμς παραδέχονται ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ κατά αγνώστων, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες των δολοφονιών λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εάν το σώμα των ενόρκων αποδεχτεί ότι ο Χολμς είναι ψυχολογικά ανισόρροπος, τότε αυτός θα εισαχθεί επ' αόριστον σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να πάρει εξιτήριο εάν οι γιατροί αποφανθούν ότι έχει πλέον σώας τας φρένας.