ΚΟΣΜΟΣ

Φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα θα αποτίσει ο Ομπάμα

Φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα θα αποτίσει ο Ομπάμα

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα συνοδεύονται στο Air Force One από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τη σύζυγό του Λόρα.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα μεταβούν την Τρίτη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου θα παραβρεθούν στην εθνική επιμνημόσυνη δέηση και θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα, τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι λοιπές λεπτομέρειες του ταξιδιού αλλά και της πλήρους αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακοινωθούν σύντομα, ανέφερε επίσης η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η αμερικανική προεδρία δεν κατέστησε σαφές πάντως, εάν ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί την προσεχή Κυριακή στις 15 Δεκεμβρίου και στην κηδεία του Μαντέλα, που θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, που πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, θα συνοδεύονται στο Air Force One από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τη σύζυγό του Λόρα. Επίσης και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα μεταβεί στη Νότια Αφρική, αλλά το πρόγραμμα του ταξιδιού του δεν έχει ανακοινωθεί.