ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες απορρίπτουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες απορρίπτουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Μια ισχυρή συμμαχία σύρων ισλαμιστών ανταρτών απέρριψε σήμερα τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη κι αν στις συνομιλίες βρεθεί κάποια διέξοδος από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί ήδη τρία χρόνια, θα είναι δυσκολότερο να εφαρμοσθεί επί του πεδίου.


Η εξόριστη πολιτική αντιπολίτευση της Συρίας, ο Εθνικός Συνασπισμός, συμφώνησε χθες, Σάββατο, να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αρχίζουν την Τετάρτη στη Γενεύη και στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους αντιπάλους της.
Ωστόσο το Ισλαμικό Μέτωπο, μια συμμαχία αρκετών ισλαμιστικών δυνάμεων που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των ανταρτών επί του πεδίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίπτει τις συνομιλίες.

Το μέλλον της Συρίας "θα καθορισθεί εδώ στο πεδίο του ηρωισμού και θα υπογραφεί με αίμα στις πρώτες γραμμές, όχι σε κούφιες διασκέψεις με τη συμμετοχή αυτών που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τους εαυτούς τους", δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Αμπού Όμαρ, ένα κορυφαίο μέλος του Ισλαμικού Μετώπου.