ΚΟΣΜΟΣ

Σύρος Υπ.Εξ.: «Κόκκινη γραμμή» η απομάκρυνση Άσαντ

Σύρος Υπ.Εξ.: «Κόκκινη γραμμή» η απομάκρυνση Άσαντ

Η απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» προειδοποίησε απόψε ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας, Ουαλίντ Μουάλεμ σε δηλώσεις του προς το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Σάνα λίγο πριν από την άφιξή του στο Μοντρέ της Ελβετίας, μία ημέρα πριν από την έναρξη της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία.

«Το ζήτημα του προέδρου και του καθεστώτος αποτελούν κόκκινες γραμμές για εμάς και για το συριακό λαό, κανείς δε μπορεί να αγγίξει την Προεδρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ταυτόχρονα «την επιθυμία της Συρίας να στεφθεί με επιτυχία αυτή η Διάσκεψη, ως ένα πρώτο βήμα προκειμένου να ανοιχθεί ο δρόμος για ένα διάλογο μεταξύ των Σύρων στο συριακό έδαφος, με στόχο να υλοποιηθούν οι προσδοκίες του συριακού λαού χωρίς την εξωτερική ανάμειξη...».

asant

«Πηγαίνουμε στη Γενεύη με την ελπίδα να καταλήξουμε σε μια κοινή για τη Συρία και τη διεθνή κοινότητα θέση απέναντι στην τρομοκρατία που πλήττει τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή» προσέθεσε. Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό του Ιράν, συμμάχου του καθεστώτος Άσαντ, από αυτή τη Σύνοδο, τη λεγόμενη Γενεύη- 2, ο Μουάλεμ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «τεράστιο λάθος».

Διαβάστε επίσης:

Aναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το συριακό αεροσκάφος

Διπλωματικό θρίλερ στο Ελ. Βενιζέλος

Ομπάμα και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για το θέμα της Συρίας